12 Mar 2009

Darwin este pus la zid de un manual de biologie

Numai un cre(s)tin ar putea face asa ceva, dar nu ma mir. In Romania..orice e posibil;)

Elevii de clasa a IX-a pot invata biologia din manualul "Maiestrie si stralucire divina in biosfera"[wtf?!], al editurii oradene Casei Cartii, destinat dezvoltarii teoriei creationiste impotriva celei evolutioniste si "proslavirii numelui lui Dumnezeu".


"Cunostintele de biologie te vor ajuta sa vezi, sa auzi, sa afirmi ca fiecare celula, fiecare frunza, fiecare insecta sau oricare organism striga prin limbajul complexitatii: Dumnezeu m-a creat. Numele Dumnezeului nostru se doreste a fi proslavit prin acest manual", se spune la inceputul manualului, aflat deja la o a doua editie si abundand, pe fiecare pagina, in meditatii religioase.

De exemplu, intr-un chenar intitulat "Motiv de meditatie", este scris ca "Dumnezeu in dragostea si mila Lui calauzeste omul pentru prevenirea virozelor prin: implinirea regulilor exprimate prin Legile Lui, o viata echilibrata si sanatoasa, descoperirea unor vaccinuri (antigripal, antihepatic, antipoliomelitic etc)". Intr-un alt chenar, "Studiu si meditatie", sunt puse mai multe intrebari: "Pe vremea cand Iisus Hristos a fost pe pamant existau viroze? In zilele noastre El mai poate vindeca oamenii de asemenea boli care sunt din ce in ce mai amenintatoare? Ce ai invatat tu la ora de religie?"

La capitolul dedicat virusurilor, in manual apare intrebarea "Este un moment potrivit sa multumim Creatorului pentru sistemul de aparare (limfocite etc.) cu care ne-a inzestrat organismul?", iar transmiterea virusului HIV este asociata cu pacatul, care inseamna "sfidarea lui Dumnezeu prin calcarea poruncilor divine".


(Sursa:ziaruldeiasi.ro)

No comments: